Rezort financií má ako prvý v Európe 5-hviezdičkový certifikát kvality

13.12.2012 Celý región

Brusel 13. decembra (TASR) - Podpredseda vlády a minister financií SR Peter Kažimír prebral dnes v Bruseli z rúk predstaviteľov Európskej nadácie pre riadenie kvality (EFQM) certifikát manažérstva kvality "Uznanie pre výnimočnosť na úrovni päť hviezd". Slovenské ministerstvo financií získalo túto cenu ako vôbec prvý orgán štátnej správy v Európe.

Minister Kažimír prebral certifikát z rúk výkonného riaditeľa EFQM Marca Amblarda, ktorý osobne vyjadril svoje uznanie a spokojnosť s riadením rezortu slovenských financií. Vyjadril nádej, že to nebude posledné ocenenie pre ministerstvo, ktoré bude aj naďalej pod drobnohľadom EFQM.

"Je to skvelá správa nielen pre rezort financií, ale aj pre krajinu a pre vládu, lebo je to dôkaz, že aj inštitúcia, ktorá je súčasťou vlády, môže dosiahnuť na európskej úrovni výborné výsledky," uviedol Kažimír v rozhovore pre TASR.

Minister pripomenul, že sa na tomto hodnotení zúčastnil už tretí raz, lebo aj v období rokov 2006 - 2010 rezort financií udržiaval vysoký stupeň kvality, ktorý bol dosiahnutý predtým, a dokonca sa latku kvality podarilo posunúť vyššie.

Kažimír zdôraznil, že ide o ocenenie, ktoré nepatrí ministrom, ale je to ohodnotenie ľudí, ktorí pracujú v tomto rezorte.

"Ja musím opakovať, že mi je každý deň cťou chodiť do práce a stretávať sa s ľuďmi, ktorí sú schopní riešiť problémy, ktoré svojimi dôsledkami ovplyvňujú životy nás všetkých," uviedol Kažimír.

Ministerstvo financií SR dostalo certifikát na základe hodnotenia nezávislými zahraničnými expertmi z Belgicka, Holandska, Poľska a Slovinska, ktoré prebehlo v novembri tohto roku. Ministerstvo bolo ohodnotené ako organizácia na vysokej úrovni, kde sú zmeny normou a prirodzenou súčasťou chodu inštitúcie, ktorá sa nebojí zlepšovať, spresňovať a zjednodušovať postupy na dosiahnutie svojich cieľov.

Európska nadácia pre riadenie kvality bola založená v roku 1988 a predstavuje najnáročnejší model manažérstva kvality. Hodnotenia vykonávajú nezávislí zahraniční odborníci a tento model používajú najvýznamnejšie spoločnosti na svete. Uvedená nezisková organizácia je podporovaná Európskou komisiou (EK).
 

Vyberte región